שישי צהריים. שמש חורפית, הווי תל אביבי, מוזיקה ספרדית, אוכל איטלקי וישיבה פריזאית. בית קפה - מעדנייה בבוקר ובצהריים שמשנה עורו לבר יין וטאפאסים בערב 🍷 אירופה בתל אביב😊 מה עוד צריך לבקש? שיהיה טעים! כהרגלנו בבלוג "בטן מלאה", אנחנו תמיד נותנים למסעדה להחליט עבורנו – מה לטעום, כמה, איך ולמה. אנחנו חושבים שהכי הוגן זה לתת למי שמשקיע הון בבייבי שלו לקבל ביקורת כנה ואמיתית על מה שהוא באמת רוצה, ולאו דווקא על מה שאנחנו רוצים. אז אחרי הדרשה הזו, הורעפו עלינו:

1. מיץ סלק וגזר שחור שמזכיר לי מיץ עגבניות (במובן הטוב והזקן של המילה) ומיץ אגס, שומר וג'ינג'ר מעולה (למרות שהקשר ביני ובין אניס נע בין חברות רופפת לאויבות מרה – תרתי משמע). טעם ניכר של אגס עם הסמיכות המלטפת המוכרת שלו.

2. סלט רחוב איטלקי צבעוני ומרענן עם ארטישוק איטלקי, מיקס שרי, זוקיני בייבי בתנור ושברי גבינת עזים מפנקת, מתובל בבלסמי מצומצם ושמ"ז איכותי ומורגש. שילוב נכון והולם בין הפרשיות של העגבניות, הגבינה עזת הטעם והבלסמי החמוץ, כך שהשלם גדול מסך חלקיו במנה הזו. (תן לי פה קורנישון ואני בכלל בשמיים).

3. פריטטה (עם גבינת עזים) אוורירית שמגיעה עם סלט טונה וירקות קצוצים מתובל, זוקיני, סלט ירקות עשיר ומתובל בעדינות ושמנת מסקרפונה באמת מיוחדת ממחלבת עברי. תחליף נחמד לארוחת הבוקר אם לא רוצים להשתגע או קצת לגוון.

4. טוסט סיציליאני מטורף (!) בפוקאצ'ה עם בצל מקורמל בבלסמי, מיקס פטה כבשים ומוצרלה ועלי ארוגולה לרענון. הבלסמי נותן קיק מדהים עם הגבינות והפריכיות מטריפה ונשמעת למרחקים. מנה מעולה וללא ספק המצטיינת כאן!
5. אם לרגע חשבנו שגזרת הקינוחים היא אולי לא הצד החזק כאן, קיבלנו תזכורת מופלאה אודות הפריזאות שהוזכרה בתחילה. מוס שוקולד קליל ואוורירי BY THE BOOK של Avantage Patisserie שעינג אותנו לצד קפה נאפוליטני אליטיסטי בשם איצו – למבינים בלבד.

בסך הכל החוויה הייתה חיובית ונעימה. השירות היה נפלא והאוכל משובח עם דגש על טריות: גילינו שחותכים את הירקות כאן לפני כל הגשת מנה כשכל חומרי הגלם טריים מאותו היום, וזה חברים, ציטוט של בעל המקום.
זמן לציונים

אווירה, זמן ושירות: אווירה אירופאית לכל דבר, שירות מעולה, זמן הגשת המנות מדויק, יחס אדיב ונעים לכלל יושבי בית הקפה וחיות מחמדיהם. הנאה צרופה, 10 דובים!

טעם: הטוסט שבה אותנו. הוצאנו אנחות הנאה בכל ביס. הפריטטה יכולה לעוף גבוה יותר כשגם הסלט היה נהדר. יש פה אנשים שיודעים מה הם עושים. יש פה חומרי גלם וטריות מהמעלה הראשונה. יש פה טעם! יש פה 9.3 דובים!

מקצועיות: לחדש את מלאי חומרי הגלם מדי יום ולחתוך ירקות רגע לפני הגשת המנות זה שיא המקצועיות: 10 דובים !
ניראות, עיצוב ויצירתיות: עיצוב הבר והמקום מהוקצע. קשה להגיד שיש יצירתיות יוצאת דופן בעיצוב אבל אף אחד לא אמר שפשטות היא חיסרון. 9.3 דובים!

ניקיון: 9.5 דובים!

בשורה התחתונה: אם אתם רוצים משהו קצת אחר בכל בליל ארוחות הבוקר החוזרות על עצמן, קפצו ל ORO לאווירה שמחה וקצת אחרת עם סלסה לא מחייבת ברקע, כוס יין קרירה ואוכל שמח וטוב.

בשלוש מילים: טוסט סיציליאני מטורף!

// אסף עינצ׳י

Your email was successfully saved