לא כל יום חוגגים שבועות ואין מאושרת ממני שיש יום שכולו מוקדש ליין וגבינות. למזלי, האנשים מאחורי הקלעים ב"מה וזה" שמעו את משאלת ליבי והחליטו לקחת את המושכות לידיים ולעשות את זה בגדול. עם המון התרגשות בחרתי את הבגד הכי לבן שהיה לי בארון, צירפתי עקבים ויצאתי לדרך.


IMG_1898

הגעתי לקנטה - הבר שממוקם במקום הכי מדויק בת"א, מעל גן העיר. יקב רמת הגולן ומשק יעקבס ניצחו על הערב בצורה מושלמת והראו לנו איך לעשות את זה נכון.


השמש נפרדה מאתנו כשרק התחלנו את הערב. השולחן היה ערוך בצורה מדהימה, בעיקר כי לכל אחד מאתנו היו ארבע כוסות יין על השולחן שצמאות כמעט כמוני.


אז לפני שאני משתפת אתכם בשילובים המעניינים שטעמתי, אני רוצה לחלוק אתכם את הידע החדש שרכשתי. נתחיל קודם במיתוס - רוב האנשים חושבים שיין אדום הולך עם כל סוגי הגבינות, מסתבר שדווקא יין לבן הוא המכסה האוניברסלי שישתלב טוב יותר עם רוב הגבינות שבחרתם, למרות שאין נכון או לא נכון ובסופו של דבר זה הטעם שלכם.

צילום דרור סיתהכל

הגבינה הראשונה לערב הזה הייתה כמובן הקרם פרש - גבינה סמיכה ועשירה שהיא שילוב של קצפת ושמנת חמוצה, רק 40% שומן, כן? אבל זה לא עצר בעדי מללקק את הצלחת ולברר איפה קונים דלי מהקסם הזה. תוספת פירות היער הייתה כיפית ומשעשעת, בטעם ולעיניים, וביחד עם יין הר חרמון מוסקטו - המתוק והמבעבע, שעוד לפני שהספיק לעבור לי בגרון כבר רציתי לגימה נוספת. יש שיגדירו אותו הבריזר של היין ויש שיספרו לכם שהוא היין האהוב עלי.


הגבינה הבאה היא גבינת עומר - גבינה קשה מחלב עזים בסגנון טוסקני, בטעם חזק וארומטי, שהשתלבה עם יין ירדן בלאן דה בלאן הכה אלגנטי. היין הזה עשוי מ- 100% ענבי שרדונה ואפשר לשתות ממנו עד אין סוף, מילה שלי. יין נוסף מהלבנים - ירדן סובניון בלאן 2015 - אם אתם במוד חמצמץ.


צילום: דרור סיתהכל

גבינה נוספת בשם קצ'וטה, שאתם - חובבי היין האדום - תאהבו בה כי היא משתלבת מצוין עם גמלא סנג'ובזה 2013 - אני אנסה לתאר לכם את התחושה - יין חמצמץ, מתובל ומעורר תאבון, לכן הוא כל כך מתאים עם הגבינה שיכולה להיות מרכיב מעניין בפסטה שתכינו או במאפה.


לפני שאנחנו מגיעים לסוף תכירו את הגבינה בשם - פלדרון, שעשויה מחלב עזים ומקורה באיטליה, לגבינה הזאת יש מרקם עדין והיא נימוחה בפה.


אחרונה חביבה בסבב הטעימות שלנו היא הרוקפור - כי הערב הזה היה צריך להסתיים בקול תרועה ולכן היא נכנסה לתמונה. הגבינה הזאת בהחלט השאירה לי וואו רציני בלב - גבינה עם עובש כחול ועורקים אפורים שנותנים לה עומק ועניין. אחד הדברים החשובים שלמדתי בערב הזה זה שככל שיש יותר עובש בגבינה ככה עדיף שהיין יהיה מתוק לכן היין האחרון שאיתו סיימנו את הערב היה - ירדן T בריבוע שמגיע מפורטוגל. למזלי לא צריך לנסוע עד לשם כדי לטעום יין חזק מתוק לחך ומתוק ללב.

צילום דרור סיתהכל4 צילום: דרור סיתהכל

בסוף הערב סיימתי עם בטן מלאה מגבינות מעוררות חושים, יין מכל הסוגים ואנשים טובים ואין דרך טובה מזו להתחיל את החג. במהלך הערב התעורר בי רצון עז לארגן דבר כזה ושלחתי לכל החברות שלי הודעה שאני מארחת את שבועות. כי בזכות האנשים שארגנו את הערב הזה אני יודעת איך לעשות את החג טעים ומה יהיה בתפריט. חג שבועות שמח! 


יקב רמת הגולן - אזור התעשייה קצרין.


משק יעקבס - כפר הרואה.


// לירז אפרתי

Your email was successfully saved