עוד לא קרה שכתבתי פוסט ישר אחרי שחזרתי הביתה, והאמת שאני כותבת את השורות האלה בעודי אפופת קסם ושמחה מהקוקטיילים והמנות המרגשות שחשבו עליהן בקפדנות. רגע רגע, אני אסביר הכל- 
"מה וזה" הזמינו אותי ועוד תשעה בלוגרים ברי מזל לסדנת קוקטיילים במסעדת קוואטרו בשיתוף יקב רמת הגולן. 

הגעתי לערב הזה מלאת ציפייה. מצד אחד, אני לקוחה קבועה של יקב רמת הגולן ומצד שני, לקוחה משכבר הימים של מסעדת קוואטרו והשילוב בין השניים, הרגיש לי כמו הרפתקה. 
התוכנית לערב - שלושה סוגי קוקטיילים שונים ל- שלוש סוגי מנות. בעיניי, עולם הקוקטיילים הוא עולם אדיר שכבר מזמן יצא את גבולות הטרנד המקומי וכיום הוא אחד התחומים היותר מפותחים בסצינת הבארים. אבל הערב הזה לימד אותי שהרגע הכי מפנק ביום הוא בסופו, כשאתה מפנק את עצמך בפשטות ועדיין ברמה, עם קוקטייל טעים ופשוט להכנה.
עבור הקוקטייל הראשון השתמשנו בגמלא ברוט השמורה של יקב רמת הגולן. הברמן, מבין העניין שלנו, ערבב את היין המבעבע יחד עם וודקה בטעם תפוחים שיצרו ביחד טעם לימוני ופרשי. זה אולי נשמע לכם כמו שילוב מוזר, אבל הטעם היה סופר מגניב.

הוא שקשק הכל בעדינות ומזג לכוס מפנקת, משקה מרענן שלא סתם הוגש לצד המנה הראשונה של הערב –  טונה ויניגרט הדרים קרם בזיליקום, צ'אטני אננס, וגרניש עלים מלמעלה – אם המנה הזאת רצתה להראות לי מה מחכה לי בהמשך הערב, זו הייתה בדיוק הדרך. תסתכלו על זה, הטונה טרייה, הצלחת והטעמים המפנקים. יופי אמיתי בצלחת. 
הקוקטייל השני התחיל בגמלא השמורה רוזה סירה והסתיים בטוניק. משקה קליל, מאוד מתובל וסקסי. עולם היין כל כך עשיר, שאתם בטח שואלים את עצמכם איך נדע איזה יין מתאים לאיזה קוקטייל. הברמן של היקב לימד אותנו לבחור יינות קלילים והרוזה השתלב בחוכמה יחד עם המנה השנייה – פונדו גבינה כחולה (שאני באופן אישי מאוד אוהבת), ריחן, צימוקי שרי, קרוטונים ופניני בלסמי עדינים שנותנים אפקט גדול, היה לי העונג.  
הבלוגרים, האווירה, השנדליר המטורף מעלינו והאורות המעט מעומעמים- עשו לי אווירה חמה בלב.
בשלב הזה של הערב כבר לא הייתי צריכה עוד קוקטייל כדי להרגיש מבושמת, אבל לא עמדתי בפני הפיתוי – האחרון החביב של הערב היה "אדום של קיץ", על בסיס גמלא השמורה טמפרניו וג'ינג'ר אייל. להרגיש את ספרד בישראל. משקה שיגרום לך לרצות להסתובב איתו כל היום על החוף או לפחות לדמיין את הוויז'ן. אמנם לא סיימתי את המשקה עד הסוף, אבל חיפיתי על זה במנה שם לא השארתי שום ביס – דוקסל פטריות, גבינה פרפוזולה וקרם עגבניות מעושנות. אני חושבת שלקחתי צלחת נוספת של מישהו "בטעות". 
החך שלי לא ידע שובע, הרעיון לשלב יין בתוך קוקטייל ריתק אותי וגם עכשיו אני עדיין מוצאת את עצמי יושבת מהופנטת מול התמונות. אמנם את הכנת המנות אני לא אוכל לשחזר בעצמי, אבל את הקוקטיילים בהחלט כן!
// לירז אפרתי
לעוד לירז >>
לעמוד הפייסבוק של "אוכלת במשרה מלאה" >>

Your email was successfully saved