שבועות זה אחד החגים האהובים עלי. זה החג היחיד שאני ממש מחכה בו לארוחת החג. אני תמיד טורחת להזמין אלינו כמה שיותר אנשים כדי שתהיה לי סיבה לנסות את כל המתכונים שאני מסמנת במהלך השבוע כ"דברים שאני צריכה לנסות".


ובעצם, תחשבו על זה, מה כבר יכול להיות רע בכמה (הרבה) גבינות, יחד עם כמה בקבוקי יין, איזה לחם שום גבינות שנתלש ביד, כמה פשטידות ומאפים והרבה צחוקים מסביב לשולחן. טוב, צודקים, השומנים, הצדדים וכל אלו, אבל בשביל זה יש את ארתור המאמן, ובשביל זה אבא לוקח כדור נגד כולסטרול, אז אנחנו סבבה.


13416774_1087141548041870_9133957038829785904_o


הכל הולך עם הכל

לקראת שבועות מה וזה החליטו לפנק אותנו בסדנת גבינות של משק יעקבס ויקב רמת הגולן, שיש לו מקום חם אצלי בלב וקר אצל בן הזוג במקרר. אם אתם רוצים את השורה התחתונה – הכל הולך עם הכל – העיקר שטעים לכם. ואפרופו, זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת בהדרכות של היקב, הם יסבירו לכם הכל על התהליכים, על החמיצות, על העפיצות, וכל מה שתרצו לדעת, אבל תמיד בגובה העיניים ואף פעם לא יתנשאו ש"אתם לא מבינים". הם יגידו שתעשו מה שטוב לכם, העיקר שיהיה לכם טעים ושמח, כי יין ישמח לבב אנוש.


13329398_1087140764708615_6751987691338222800_o


אבל בכל זאת, השילוב של יין וגבינות הוא שילוב קלאסי שמקורו באירופה והייתי ממליצה לכם להשקיע קצת מחשבה בשילובים שיהיו על שולחן החג שלכם. רוצים את ההמלצות שלי? התחלנו עם יין מוסקטו מסדרת הר חרמון, שנמצא דרך קבע אצלי במקרר, גם בגלל שהוא טעים, מתקתק, וטיפה מבעבע וגם בגלל המחיר הסופר משתלם שלו. במהלך הסדנה צחקתי שאני שותה אותו במקום מים, וזה נכון, אבל אל תנסו את זה בבית. מצד שני, הוא כל כך כייפי וכל כך קליל שגם אלו ששותים רק מים יהנו ממנו.


13403271_1087141381375220_2577284609461842931_o


לצד היין נשנשו קרם פרש עם פירות יער שמשק יעקבס הם הראשונים להרים את הכפפה ולשווק אותו. אם תסתכלו על המתכונים לשבועות תבינו איזה כיף זה שניתן לקנות קרם פרש מוכן בלי כל הבלאגן שמצריכה ההכנה שלו. למרות אחוזי השומן הרבים שבו (40%) פירות היער החמצמצים טיפה הפכו אותו לקליל יותר וכולנו אכלנו אותו עם כפית.


ואז הגיע האתגר – קיבלנו צלחת עם שלוש גבינות: אחת כבשים - קצ'וטה, אחת עזים, - עומר, ואחת עזים ובקר שהייתה בסגנון רוקפור. האחרונה הייתה חזקה לי מדי ולמרות שאני אוהבת גבינות מסריחות פחות התחברתי אליה ואילו השתיים האחרות היו פשוט מעולות, והמשכתי לנשנש אותן כל הערב.


דבי המקסימה מהיקב המליצה שלגבינות הקשות נשדך יין אדום, ואני, ממושמעת שכמותי, ליוויתי אותן ביין סירה מסדרת ירדן, שהיה עשיר אבל לא כבד מדי והוא והמרלו הם ללא ספק גולת הכותרת של היקב לטעמי.


צילום: דרור סיתהכל צילום: דרור סיתהכל

ואז הגיעה ה-גבינה, גבינה לקטית, מחלב עיזים, סופר טריה (במקרה שלנו בת חמישה ימים) שהמרקם שלה משתנה כל יום. זכיתי בפרס על כך שבחרתי לשדך לה סוביניון בלאן (גם הוא מסדרת ירדן) שהלך איתה מצוין. המלצה שלי – תוסיפו לגבינה הלקטית דבש והמון פלפל שחור ותודו לי אחר כך.


בסיום הערב מצאתי את עצמי מוקפת בהמון צלחות ריקות של גבינות, וקצת מסוחררת מהיין. שמחה ומאושרת הלכתי הביתה והתחלתי לתכנן את ארוחת שבועות שלי, כמובן לא לפני שהצטיידתי בכמה גבינות.


מקום חם אצל טל במקרר

בתאבון!


יקב רמת הגולן – אזור התעשייה קצרין.


משק יעקבס – כפר הרואה.


בואו לעקוב אחרי גם בפייסבוק ובאינסטגרם – טעים שם.


// נטלי אליאס

Your email was successfully saved