בשש השנים האחרונות אני גרה ברמת גן אבל הלב שלי עדיין בת"א עיר הולדתי. כילדה הייתי חורשת את השדרות הגדולות, קונה דיסקים בשוק הכרמל, מחפשת בגדים אצל 'רינה' באלנבי, ומטיילת בדוכני האמנים בנחלת בנימין. כשגדלתי שינקין היה ה-רחוב לראות ולהראות בקרב היפים והנכונים. הסופ"ש הזה יצא לי לעשות סידורים באזור והחלטתי להיפגש עם חברתי הדס בגינת שינקין הותיקה. התיישבנו ב- BAKER'S, חצי מאפייה וחצי בית קפה פינתי חדש הצופה אל הגינה. השם צילצל לי מוכר ואז נזכרתי – גם אצלי ברמת גן יש בייקרס. מאפיית בוטיק מוכרת בשכונת רמת חן.


מתוק אני מנאמנות אסכולת הפטיסרי! השף והבעלים אלכס מנצח על המתוקים

סקרנית שאלתי את המלצר אם מדובר באותה החנות ולפני שהספיק לענות השתלב לו לשיחה מי שהסתבר כבעלים של המקום – ליאור (גם נחמד וגם פירגן לנו בעוגיות בישקוטי). אז צדקתי וה- BAKER'S הזה הוא האח החדש ברשת  ונפתח בחודש מרץ השנה כמאפיית בוטיק ובית קפה טרנדי על חורבות "הברווז".


מבחוץ - בית קפה הצופה לגינת שינקין, מבפנים - חנות עמוסת מאפים טריים ומגרים

סיכמתי לכם את החוויה שלי מהמקום, על מצע של זללנות, קורט ביקורתיות והבטחה שאחרי חג השבועות אחזור לדיאטה:


מה הייחודיות של BAKER'S? – אפייה במקום! יש פה צוות עם עשרות שנות הכשרה ביניהם ושני קברניטים קולינריים: על גזרת המלוחים אמון השף בלונג'ר אנטון ועל גזרת המתוקים מנצח השף קונדיטור אלכס.  אותו אלכס הוא גם הבעלים במשותף go שירי רעייתו וליאור שעיצב וסיגנן את המקום.


הנאה העיצוב בעיני? – נאה! המקום בנוי על דק עץ כהה מוגבה המשקיף על גינת שינקין המלבלבת. בייקרס מסוגנן בטאץ' אורבני מדליק, מינימליסטי ונקי מאוד אבל עם קמצוץ של בורגניות ורמיזות לכפריות – שני סגנונות שונים אך משלימים, קצת כמו מלון בוטיק מודרני שדואג להזכיר נחמות של בית. יש בו המון מקומות ישיבה בחוץ, בתוך החנות עצמה תצוגות של לחמים עוגות ומאפים מפתים מדיפי ניחוחות של טריות ומטבח שקוף ומגניב שדרכו ניתן לראות את התנורים ותהליך האפייה עצמו.


ארט ארט עיצוב נקי ומודרני, טאץ לונדוני רגוע עם נגיעות של צבע עליז בחפצים ובשולחנות

הערב האוכל לחיכי? – ערב! התפריט שהוצג בפשטות על קליפר, נראה כשל מטבח פיוז'ן בתחילת דרכו ומבוסס ברובו על המאפייה הפעילה שבמטבח - בין בולונג'רי צרפתי למטבח האירופאי. מבחינת המגוון של מנות המטבח - התאכזבתי, אך בשבועות הקרובים הבטיחו לי שיתווספו מנות חדשות לרפרטואר לטובת סועדי הצהריים והערב. הזמנו לשתינו את "סלט השוק" עם כתריסר (!) סוגי ירקות ב- 39 ₪ ומנה של "קרוק מדאם" ב- 34 ₪ – טוסט עם גבינה בסגנון הולנדי בלחם קסטן דגנים עם ביצת עין מעל. הקרוק מדאם הגיע עם קישוט דל של מספר פרוסות מלפפון בודדות, אבל הטוסט עצמו היה נפלא. 3 קומות של קראנץ מבחוץ ורך באמצע, שילוב מענג של בולגרית שנמסה לתוך הולנדית צמיגית ועשירה. הפתיעו אותי (לטובה) עם הבולגרית כי בתפריט שכחו לציין אותה וזו תוספת שדווקא יכולה לשכנע יותר סועדים לקחת את המנה.


מנה מנה1 ארוחה לזוג בפחות מ- 100 שקל: טוסט גבינות עשיר, ביצים, סלט שוק ועוגה מטריפה

הסלט היה שופע, טרי מאוד, מלא בירקות ססגוניים ופשוט טעים. התיבול היה מעודן והספיק לנו אבל נראה לי שהיה בכל זאת נחמד לשמוע מהמלצר על רטבים אפשריים שיכולנו לקבל בצד.


ביצת העין היתה טעימה אבל נאלצתי להסיר עודפים מהתיבול הנדיב של גרגירי הפלפל הגרוס שאינם לטעמי. אמנם לא צוין בתפריט אך ניסינו את מזלנו ושאלנו אם מקבלים גם סלסלת לחם ואכן הוציאו לנו אחת עם ריבה וחמאה.


חמדניות לטשנו עיניים אל תצוגת העוגות והזמנו פרוסת גן עדן (בתרגום חופשי שלי) – פס עם פירות יער חמצמצים וסגלגלים שמעליו מוס של שוקולד לבן וקקאו ומתחתיו בסיס קראנצי עם בצק קשה ואגוזים. קינוח מצויין שמומלץ לחלוק אותו בזוג.


טייק אוואי – בטח! לחם דגנים לשבת, שני מאפים מתוקים, עוגיית בישקוטי, חטיף אלוהי ומושחת של פקאנים מסוכרים עם בסיס בצק קראנצ'י ואת המוצר המנצח.


שקית-בבית2


המוצר המנצח – SPICY NUTS! זו גרסת הבייקרס למאנציס אגוזים וגרעינים, טעים בטירוף, מתוק מלוח ופיקטנטי. יצא בול בזמן כנשנוש בעת צפייה במונדיאל, נשנוש עבורי בעת צפייה ב"אמריקז נקסט טופ מודל". גם כן אירוע ספורטיבי.


ספייסי נאטס המתכון של הבייקרס לנישנוש האולטימטיבי למונדיאל, ומושלם גם בסלטים!

NO FLY ZONE - הפיצ'ר המתוחכם דואג שאין מצב למצוא זבובים בתוך החנות תודות ל"מסכי אוויר" שפועלים כל הזמן כמחיצה של רוח קרה האוטמת את מעופם פנימה.


ידידותי למבקרים – במקום רמפה אלכסונית שמאפשרת גישה נוחה לכיסאות גלגלים או עגלות תינוקות לאימהות שמחפשות פטפוט ונשנוש. אפילו לחברים על ארבע יש קערות מים וספסל שעליו יכולים לנמנם בזמן שבעליהם יושב לידם בשולחן.


ידידותיייי דק עץ מוגבה מהאספלט החם, רמפה לעגלות, מים וספסל לכלבלבים

הערת כשרות - בניגוד לסניף הכשר ברמת חן הבייקרס השינקינאי אינו כשר.


הצוות, השירות והמבחר – המלצרים ועובדי הדלפק לבושים במדים לבנים עם כובעים תואמים, טיפה טרחני אבל מצליח לשדר מקצועיות. הקמחים למאפי הבוטיק מיובאים מגרמניה, ובכלל משתמשים רק בחומרי גלם איכותיים בשביל להקפיד על רמת התוצרת של המאפייה הטריים. כל הגבינות שבשימוש הן ממחלבות גד והירקות מגיעים טריים גם משוק הכרמל הסמוך.


תפריט מיוחד לחג השבועות – בייקרס כבר החלו לקבל הזמנות לחג, מומלץ להזמין כבר עכשיו כדי לשריין מטעמים:


שבועות 3 מארזים בהזמנה מוקדמת לחג השבועות, מאפים מיוחדים ואוכל חגיגי בימי החג

BAKER'S יצחק נפחא 3 (פינת שינקין 17) תל אביב, קליק לדף הפייסבוק פתוח ימים א-ה 7-22, שישי 7-19, טלפון 03-6771770. בתאבון וחג שבועות שמח!


Your email was successfully saved