לפעמים, לצאת לבילוי בתל אביב זו משימה לא פשוטה. התלבשתי מתוחכם, חצי זרקתי על עצמי משהו, חצי עבדתי על זה מיום ראשון, השקעתי בקונסילר כי אני לא מה שהייתי פעם, תזמנתי במדויק את שעת החפיפה לשעת היציאה ונעלתי את העקבים שמבטאים את המסר: את הכי יפה כשלא נוח לך.

ואז, עומדת מולך מארחת שליבה קר כאלזה ב"פרוזן" והיא שואלת אותך בקול מתקתק: הזמנתם מקום? וכולנו יודעים שלא, אז למה את מציקה. היא אומרת שנמתין עד שיתפנה או במילים אחרות: בינתיים אתם יכולים להתייבש פה בצד וניתן לכם יין מבעבע של ניחומים וזה ישאיר אתכם פה על אש קטנה ואולי תיכנסו עוד שנה ככה, כי היי! אם מושיק גלאמין הפך לזומבי (וחזר) אז הכל אפשרי.

אבל הפעם הייתה לי חוויה מתקנת בזכות הטיילור מייד. והבשורות: זוהי חצר פנימית של שפיות בתל אביב. הטיילור מייד הוקם במקום שבעברו שכנה מסעדת "סטפן בראון", שזו כבר התחלה טובה. תמיד היה לי מקום בלב לפטיו מלא האופי הזה. ובכלל, תרימו את הראש בפעם הבאה שאתם באזור. רחובות אלנבי ורוטשילד אמנם התמלאו בבתי השקעות ותן ביס, אבל מדובר באזור עם הבניינים הכי יפים בעיר.

11146570_805858486158001_574817327379781589_n

אני מודה, הפכתי לסקפטית בכל הנוגע לברים עם אוכל. כי מה אפשר לצפות מעיר שכל צ'ייסר פינוק של וודקה שאת מקבלת זה פינוק לגרון בדמות דרקון אש? אבל הטיילור מייד הוא בר קוקטיילים מהמשובחים שיש ולאוכל שמוגש בו עוד נגיע בהמשך. הברמנים מארחים את המבקרים כאילו הגיעו לסלון ביתם.

פה לא תמצאו את עצמכם במלחמת המוחות של ברמן VS יושבת-על-הבר-שותה-לאט-שישרף לו-לא-מזמינה-עוד-כוס. פה הברמנים צוחקים, מתעניינים, מקצועיים ולא מאיצים. נתתי לברמן להתפרע והוא הכין עבורי ורסיה קשוחה למרטיני מוודקה, ג'ינג'ר וצימוקים - טעמים חזקים וארומה של חורף. הקוקטייל השני היה מהסקאלה הנגדית על הגלובוס - קוקטייל טיקי בהשראת הוואי עם רום, ברנדי, אננס, קוקוס ופירות טרופיים.

12188167_889539121123270_3516441924814041749_o

המנות הראשונות התחילו לזרום: התחלנו עם  כדורי ריזוטו עם יוגורט ועגבניות שעושים טוב על הנשמה. הביס משאיר טעמים של כמהין וגבינה. נו, מה צריך יותר.

כדורי ריזוטו עם יוגורט וגבינות כדורי ריזוטו עם יוגורט וגבינות

המשכנו עם טרטר דג לבן וקרפצ'יו בקר. אני אוהבת את הדגים שלי עושים בלופ בלופ ואת הבשר שלי עושה מו מו. כמה שיותר נא יותר טוב. חומרי הגלם משובחים, המנות טעימות וקלילות ומלוות את הקוקטיילים בצורה (מו)שלמת. מנת הטרטר היא יפהפייה, מוגשת בתוך כוס מלאה בקרח. ובכלל, כלי ההגשה של המקום יפים בצורה שבא לי לבזוז את המקום ולקחת הכל הביתה.

קרפצ'יו בקר קרפצ'יו בקר

המשכנו עם ארטישוק צלוי בגריל עם גבינת המאירי, מנה עם טעמים חמצמצים וחזקים שנותנת קיק בבטן. ואז הגיע הדבר האהוב עלי ביותר: לחמניות באן עם בשר מפורק. לחמניות באן נהיו סופר טרנדיות בכל מקום, גם מחוץ לטריטוריה האסייתית, אבל באן מוצלחת היא לא דבר של מה בכך. הטיילור קלעו בול, הלחמנייה המאודה הייתה אוורירית וקלילה.

לצד כל הטוב הזה אכלנו גם לבבות חסה שהונחו בגביע שבתחתית שלו נמצא רוטב קיסר. בהתחלה הייתי מהוססת למראה המנה, אבל אני חייבת להודות שמדובר בהברקה. כי כל המכין רוטב קיסר משובח, כאילו הכין עולם ומלואו. איי רסט מיי קייס.

לבבות חסה ברוטב קיסר לבבות חסה ברוטב קיסר

וכמובן, באגף הקיבה הנפרדת: מוס שוקולד עם שברי פבלובה ובראוניז. כי מה כותבת שורות אלו יותר אוהבת משוקולד עם שוקולד? עוד שוקולד. ולכן היה מדובר בפרפקט מאצ'.

image copy

הטיילור מייד הוא מקום שבו כל אחד יכול למצוא את עצמו. אפשר לשבת על הבר לערב בנות ומוט סלפי ולהעלות תמונות לאינסטוש, אפשר לשבת בחצר המקסימה לערב רגוע או להיטמע בין הבליינים הרבים שבמקום וליהנות מערב של מוסיקה איכותית ואנשים יפים. תבואו, כיף פה.

טיילור מייד
אלנבי 99, ת"א
03-5033387

// שירן פרנקל

Your email was successfully saved