זהו. חום יולי-אוגוסט כבר כאן ואליו מצטרפות לחות וזיעה שגומרות את כולנו. אני מוצאת את עצמי מתכננת טוב טוב כל מהלך שלי: אם ללבוש שמלה אוורירית בלי חזייה או מכנסיים קצרים בלי תחתונים (לא באמת), אם לחפוף שיער בבוקר או לשמור את התענוג של לצאת-עם-שיער-רטוב-מהבית-ואיזה-כיף-יש-לי-מזגן-על-הראש לשעות הערב הדביקות, וכמובן... איך להמשיך לבשל בחום הזה בלי לרצות לזרוק את המרכיבים לפח, את בעלי מהבית ואת עצמי מהחלון?

Little did I know שדווקא אירוע של יקב רמת הגולן בצהרי יום שישי חמים במיוחד הוא זה שידביק אותי מחדש בקדחת המטבח. האירוע, שחרט על דגלו לקיים חגיגה של יינות לבנים בשידוך מושלם למנות פירות ים ודגים, התקיים במסעדת שצ'ופק הוותיקה בתל אביב. סטייל הטברנה היוונית עדיין עובד והארוחה לוותה בשירה ובמוזיקה יוונית אותנטית. יאסו! את מנות הדגים ופירות הים הטעימות שאכלנו שטפנו בחדווה עם יינות לבנים של יקב רמת הגולן - ירדן בלאן דה בלאן מבעבע, ירדן סוביניון בלאן, ירדן שרדונה קריר מכרם אודם האורגני. נשנשנו סלטים ופוקצ'ה חמה, אכלנו סביצ'ה מעולה וקינחנו בשרימפס וסקאלופס ברוטב שמנת מושחת.

Optimized-20160715_134551

אחרי שחזרתי הביתה שמנמנה ומרוצה היישר לתוך המזגן ההו-כה-נפלא בביתנו, חשבתי לעצמי: בחיי, גאון מי ששידך בין יין לבן למאכלי ים. נכון שבעולם החדש של היין נהוגה שיטת ה"כל שילוב הוא מוצלח אם הוא טעים לך", ואני לגמרי בעד, אבל פעם, בעולם הישן, זה שהקפיד על דקדנטיות וטקסיות בשתיית יין, יין לבן הומלץ לליווי מנות ים.

אז במיוחד בשבילכם וכדי להחזיר עטרה ליושנה, אספתי כמה מתכונים למנות ים כיפיות שמלוות ביין לבן של יקב רמת הגולן. כן, זה דורש מכם לצאת החוצה לכבשן הלוהט ולקנות מצרכים ויין, אבל היי, זה לגמרי שווה את התשואות שתקבלו אחר כך כשכולם ילקקו את האצבעות.

קלמרי/שרימפס מטוגנים
ירדן בלאן דה בלאן הוא יין מבעבע מקסים לפתוח אתו כל ארוחה, כי הרי ידוע שיין מבעבע כאפריטיף מעורר תיאבון. ליין הזה מתאימה מנת פתיחה קטנה, קראנצ'ית ומלוחה, כמו למשל שרימפס/קלמארי קריספיים. ההכנה סופר פשוטה - מכינים בלילה טעימה, מצפים את פירות הים והופ! לסיר השמן החם (ומי שלא חשב עכשיו על סבסטיאן הלובסטר מ"בית הים הקטנה" הוא לא חבר שלי). הנה כאן מתכון בסיסי, וכאן אחד אסייתי מגניב.

Optimized-20160715_135353

סביצ'ה דג ים
אח, מה לא נאמר על המנה החמוצה, מתוקה, חריפה ומטריפה הזאת? אז כן, חשוב שהדג שלכם יהיה סופר-דופר טרי, מפולט ונקי מעצמות. וגם חשוב שתשלבו במנה קצת מתוק (למשל מנגו), קצת קראנץ' (למשל גמבה קצוצה או אספרגוס חלוט וחתוך קטן), קצת עשבים (רצוי כוסברה) ומלא חמיצות (לימון, אבל עדיף ליים - עכשיו הוא בשיא, רוצו לקנות, סחטו ותקפיאו לכל השנה בתבנית של קוביות קרח). אבל הכי חשוב? תלוו את המנה בכוסות ירדן סוביניון בלאן קר ומרענן.

Optimized-IMG_20160715_164428

פסטה פירות ים ברוטב שמנת עם ספלאש נדיב של שרדונה
המנה הזו היא המנה האולטימטיבית. למה? מסיבה מאוד פשוטה. הכנתה מעודדת אתכם לפתוח את בקבוק השרדונה של ירדן (מכרם אודם האורגני, כמובן) כבר בהכנות לבישול. המתכון מתחיל כך: "מזגו לעצמכם כוס שרדונה מצונן היטב, שתו. שתיתם? יופי, עכשיו אפשר להתחיל לבשל". יש מלא מתכונים לפסטה הנהדרת הזאת - אפשר להוסיף עגבניות וליצור רוטב רוזה, אפשר לזרוק פנימה קצת כורכום, ג'ינג'ר וצ'ילי חריף ויוצא משהו בסגנון אסייתי. הנה אחד שהוא די בסיסי, עליו אפשר להכין מלא וריאציות.

תיהנו מהקיץ ואל תשכחו, כששותים לא נוהגים אבל כן מבשלים מבחר מטעמים! זה תמיד טעים יותר עם יין בצד.

https://www.youtube.com/watch?v=EcyhVHrmlMU

// תמר שורצברד

 

Your email was successfully saved